“Au Coeur du Paradis” bevindt zich op een der zuidelijkste hellingen van de Hoge Morvan, nog net binnen het Parc Regional Naturel du Morvan. De rijke geschiedenis van de Morvan gaat terug naar het begin van onze jaartelling.

Mont Beuvray- Bibracte
De Romeinse keizer Augustus heeft de vestingstad Bibractum, waar de Auvergner Vercingetorix de Gallische stamhoofden bijeen riep om in opstand te komen tegen de Romeinen, met de grond gelijk gemaakt en van de aardbodem doen verdwijnen. Deze schandvlek voor de Romeinen verving hij door het stichten van de stad Augustodonum, het huidige Autun.
Bibractum, ook wel het Troje van Europa genoemd is pas rond 1960 herontdekt door een leraar oude talen uit Autun, die het gevonden heeft met boek van Julius Caesar :De Bello Gallico, Over de Gallische Oorlog .
Op de Mont Beuvray is inmiddels een groot Keltisch museum en men kan tientallen archeologen aan het werk zien die bezig zijn de fundamenten van Bibractum bloot te leggen.

www.bibracte.fr

Leuke steden in de omgeving
De steden Autun, Dijon, Chalon, Nevers en Vezelay zijn zeker een bezoek waard. Het plaatsje Vezelay is beroemd en bekend doordat het op de bedevaartroute naar Santiago de Compostella ligt. In de fraaie kathedraal van Vezelay staat u naast de bedevaartgangers die nog steeds dwars door Europa lopen naar Santiago.
Ook kunt u een bezoek brengen aan Saint Honoré les Bains met haar thermale baden, casino en zwembad.

www.nievre-tourisme.com

www.parcdumorvan.org

Markten/ Brocante
Vrijwel elk weekend vindt U in ergens in de Morvan wel een kleine of grote vide-grenier (rommelmarkt). Een folder met exacte data ligt in de woning.

www.brocantesennivernais.fr

Actief
In de centrale en noordelijke Morvan bestaan goede mogelijkheden voor wildwaterkano en rafting. De hele Morvan is voor fietsers als zowel voor mountainbikers als voor racefietsers een fantastische ervaring. Voor mountainbikers zijn er meer dan 500 kilometer bewegwijzerde routes in alle zwaartecategorieën.
Wandelaars kunnen zonder (en met) gedetailleerde wandelkaarten gemakkelijk verdwalen. De wandelroutes gaan vaak over routes rurales, veelal holle wegen die in de loop der eeuwen steeds dieper in het landschap zijn komen te liggen.
Op een goed half uur afstand zijn vele soorten van watersport mogelijk op het Lac de Panneciere en het Lac de Settons.