Met het intensieve vrachtverkeer tussen Nederland-Antwerpen-Lille-Parijs geven wij op doordeweekse dagen de voorkeur aan de langere route via Luxemburg, op zaterdag en zondag rijden we echter altijd via Parijs. Beide routes zijn vanaf Breda in 7 uur en minder te doen, oponthoud door files daargelaten.

Bent u verdwaald ? Bel dan (0033)3 86784313, dan loodsen we je binnen. Goede reis!

NB Het adres van de gîte is :Champrobert 58370 Larochemillay. Champrobert kent slechts 1 naamloze straat en geen huisnummers.

Route alternatief 1

Breda-Champrobert via Parijs-Nevers, ca 760 kilometer, zonder fileoponthoud in 6,5 tot 8 uur te doen. E17 Antwerpen Gent-Lille

Vlak voor de Franse grens gewoon rechtdoor rijden, niet laten afleiden door het bord Parijs rechtsaf, want dat stuurt je met een omweg van 40 kilometer om Lille heen. Na de grens Lille aanhouden en ook daarna even niet Paris aanhouden, maar de groene borden Lille. De kortste snelweg gaat dwars door Lille heen, daarna Paris – A1 aanhouden. Lille-Paris A1

Na de luchthaven Charles de Gaulle rechts aanhouden r. Lyon, dan kom je vanzelf uit op de “Francillienne”, de 3e ring om Parijs. Dit is grotendeels de N104. Wel alert blijven, want er zit een aantal afslagen in. Hier een tijdlang “Bordeaux” en A6 aanhouden en niet de A5b Lyon via Troyes nemen. Ca. 45 minuten na Charles de Gaulle komt de “Francillienne” uit op de A6, de altijd drukke Autoroute du Soleil.

Neem hierna ca. 50 kilometer de A77 direction Nevers. Hier kom je op de vrijwel lege Autoroute des Arbres. Neem bij Nevers afslag nr. 36, de D978 naar Autun.

Na 52 km komt Tamnay en Bazois. Na de spoorwegovergang rechtsaf de D985 richting Moulins Engilbert. De weg slingerend door Moulins Engilbert blijven volgen tot de Renault garage. Hier rechtsaf de D18 Onlay-Villapourcon. 4 km na Onlay bij het bordje “Pont de Mousseau” rechtsaf naar Sanglier. Dit is een smal, af en toe sterk stijgend weggetje , in het gehucht Mousseau links aanhouden, je komt dan op de D227. In Sanglier linksaf. Na 1 kilometer duik je weer het bos in- naar beneden langs de paar huizen van les Rompas.

Weer uit het bos tussen de weilanden maakt de weg een bijna haakse bocht naar links. STOP! Hier begint Champrobert, zonder een zichtbare aanduiding. Niet de weg volgen maar in de bocht recht door het smalle weggetje in.

Kom bij voorkeur bij daglicht aan en zorg voor een detailkaart van de Morvan. Het is hier dun bevolkt en zelfs de inwoners van Larochemillay, waartoe Champrobert behoort, weten het vaak niet te vinden.

N.B. Niet alle routeplanners en Tomtoms weten Champrobert te vinden, dus print deze routebeschrijving voor alle zekerheid en neem hem mee op reis!

Route alternatief 2

Afhankelijk van de vertrekplaats neem Brussel-Luxemburg of Luik-Luxemburg.

A 31 Metz-Nancy-Toul-Langres-Dyon-Beaune. Afslag Beaune. Rondweg van Beaune richting Autun D973 Nolay-Autun. In Autun rechts af r. Moulins-Bourges-Luzy de N 81 dwars door de stad heen, onder het spoor door, de rotonde om, de N 81 op.

Na 30 km in het gehucht Maison de Bourgogne rechts af r. Poil de D 192. Hier gaat U het Parc Naturel Regional du Morvan in. De weg is smal en bochtig. Er wordt hier vaak hard gereden, vooral omdat je hier vrijwel nooit een tegenligger zal treffen. Pas dus op. Na Poil Larochemillay blijven aanhouden, de D192.

Aangekomen voor Larochemillay rechtsaf de diepte in. Na het passeren van het riviertje de Roche rechtsaf. Na 400 m weer links af r. Montjouan –Champrobert weer de D192. Boven op de heuvelrug die nu komt kan je aan de overkant Champrobert zien liggen. Naar beneden, het dal door en weer omhoog. Ca. 1 km na het passeren van Montjouan, waar de bocht haaks naar rechts gaat, linksaf- Champrobert. Zie ook hierboven.

N.B. Waarschuwing voor snelheidscontroles !! Overal waar borden vermelden dat er radarcontrole is, is deze er ook werkelijk. Bij 110 limiet is er vaak ook controle. Op de Autoroutes veelal controle op 130 kilometer ca 2 kilometer voor de Gare de peage, alwaar de gendarmes bij de slagboom je contant laten afrekenen.

Mocht u een persoonlijke routebeschrijving willen uitdraaien vanaf uw huisadres, adviseren wij gebruik te maken van Google Maps